fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF: Kancelarija OEBS-a bolje da bude zatvorena

DF: Kancelarija OEBS-a bolje da bude zatvorena

Podgorica, (MINA) – Kancelarija OEBS-a u Podgorici bolje da bude zatvorena, nego što postoji kao ekspozitura režima, ocijenili su lideri Demokratskog fronta (DF).

Lideri tog političkog saveza Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom.

Iz DF-a su kazali da su lideri tog političkog saveza ocijenili da se delegacija OEBS-a do sada pokazala kao veoma pristrasna i okrenuta, kako se navodi, potrebama mafiokratskog režima.

„Lideri DF su konstatovali da je najbolje da se kancelarija OEBS-a u Podgorici zatvori, nego što postoji očigledno kao ekspozitura režima“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz DF-a, takvo ponašanje navodi na osnovanu sumnju da su predstavnici OEBS-a korumpirani.

„Nije prvi put da kriminalni režim u Crnoj Gori kupuje pojedine međunarodne predstavnike. Takođe, činjenica je da su oni iz OEBS-a, koji su dolazili sa strane, poput Jakiča i sličnih, radili izvještaje koji nijesu odgovarali stvarnom stanju, nego potrebama režima“, rekli su iz tog političkog saveza.

Lideri DF-a su istakli da je godinama na sceni otvoreni progon tog političkog saveza, kao i da se protiv njegovih lidera i funkcionera vode montirani sudski procesi.

Kako su naveli, Knežević i Medojević su nevini ležali u zatvoru, a predstavnici OEBS-a nijednom nijesu reagovali na otvorenu režimsku torturu nad najjačim opozicionim savezom.

„Takođe, nijesu pokazali interesovanje kada je zarobljeno pravosuđe oduzelo pasoš Mandiću, zbog čega nije mogao da prisustvuje zasijedanjima Parlamentarne skupštine OEBS-a“, kazali su iz DF-a.

Oni su naglasili da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori katastrofalna, da su kriminalni klanovi u bliskim vezama sa vrhom režima, policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

„Lideri DF-a su upozorili da režim i njegove službe ne prezaju ni od izazivanja etničkih sukoba i incidenata u Crnoj Gori, što su pokazali i na primjeru krstionice na Miholjskoj Prevlaci, koju su vjernici odbranili i pokazali kako se čuvaju pravoslavne svetinje od nasilnika i onih koji su pljunuli na svoje pretke“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije