fbpx
NaslovnicaCrna GoraDimitrije: Litije mogu samo dobro donijeti državi

Dimitrije: Litije mogu samo dobro donijeti državi

Nikšić, (MINA) – Litijama na ulicama gradova Crne Gore želi se samo pravda za sve ljude svih ideoloških, nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, kazao je episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije i dodao da one samo mogu dobro donijeti državi.

U besjedi na Trgu slobode, Dimitrije je rekao da je Sveti Vasilije Ostroški uspostavio čudesni hod od Zavale i Tvrdoša do Nikšića i da se njegov blagoslov produžava kroz vjekove i traje.

On je kazao da se litijama na ulicama crnogorskih gradova želi samo pravda, ali ne samo za sveštenstvo, nego za sve ljude svih ideoloških, nacionalnih i vjerskih opredjeljenja.

„Ovo su litije koje samo mogu dobro donijeti ovoj državi. Tako da oni koji govore da su one protiv, varaju se zato što ovaj narod svjedoči da je pun ljubavi, da želi da uđe u istinu, u radost Gospoda, da se svi naslađuju pravdom Božijom. U imenu Božijem je sud i pravda“, rekao je Dimitrije.

Kako je naveo, mnogo toga je rečeno na sveštenim litijama.

“Večeras sam ovdje došao da se naučim nečemu. Vi ste poslanica Božija, poslanica napisana ne mastilom i na papiru, nego u srcima svih vas ovdje koju mi koji dođemo čitamo i nadahnjujemo se ljubavlju Božijom“, kazao je Dimitrije obraćajući se okupljenim građanima na Trgu slobode.

Dimitrije je rekao da su srca građana zalog boljitka i preporoda, jer proroštvo okupljenog naroda nije proricanje budućih dobara, nego je to otkrovenje volje Božije.

„Volja Božija je da ljubav i mir vlada, da vlada čojstvo i junaštvo, poštenje, čestitost, istina, svuda i za sve. I tako i jedino će biti boljitka i za ovo društvo, državu, sve nas lično, što nam litijama prenosite ovih dana“, rekao je episkop Dimitrije.

Na litiju ispred Sabornog hrama pješke su došli žitelji parohije straševinsko-kočanske, a potom nastavili molitveni hod sa ostalim okupljenim građanima.

Najčitanije