fbpx
NaslovnicaCrna GoraDječak preminuo od gripa, drugom se bore za život

Dječak preminuo od gripa, drugom se bore za život


Podgorica, (MINA) – Dvoipogodišnji dječak iz Bara prva je žrtva gripa ove godine, dok se jednom djetetu u Institutu za bolesti djece bore za život, prenose Dnevne novine.

Direktor Dječje bolnice, Saša Radović potvrdio je Dnevnim novinama prije dva dana preminulo je dvoipogodišnje dijete, koje je u tu zdravstvenu ustanovu dovedeno nakon desetodnevnog liječenja u bolnicama u Baru i Ulcinju, dok je drugo dijete, staro 14 mjeseci, životno ugroženo.

“Dvoipogodišnje dijete muškog pola je došlo sa komplikacijama u Institut za bolesti djece iz Opšte bolnice u Baru nakon desetodevnog liječenja. Nezahvalno je sada davati prognoze, jer je riječ o djetetu koje je imalo komplikovanu gnojnu upalu pluća. Ipak, test je potvrdio prisustvo gripa”, kazao je Radović.

On je rekao da je preminuli dječak adekvatno liječen od izabranih ljekara prije nego je došao u najveću zdravstvenu ustanovu, odnosno da su, kako je kazao, ljekari uradili sve po kliničkom planu hospitalizacije.

“Kod nas je, nažalost, doveden u takvom stanju sa povećanim nivoom ugroženosti, da prosto nijesmo mogli ništa da uradimo uprkos preduzetim mjerama intenzivne njege i reanimacije”, kazao je Radović.

On je rekao da imaju umjereno povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, usljed gripa, ali da su bez obzira na to, preduzeli sve mjere predostrožnosti.

Najčitanije