fbpx
NaslovnicaCrna GoraDograđuju crkvu postavljenu 2005. godine

Dograđuju crkvu postavljenu 2005. godine

Podgorica, (MINA) – Srpska pravoslavna crkva preduzela je tokom oktobra akciju dogradnje objekta nazvanog crkva Svete Trojice, koji je osveštao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, 13 godina nakon nelegalnog postavljanja limene crkve na vrhu Rumije.

Kako piše Pobjeda, iz dana u dan stazom od podnožja do vrha Rumije uspinju se konji natovareni građevinskim materijalom, kamenjem, cementom i armaturnim mrežama.

Od jutra do sumraka radnici na vrhu planine obavljaju zadatke i tri metra visoka limena kutija sa krstom na vrhu oblaže se stiroporom, a varioci vežu armaturu na koju se potom pažljivo kači kamen, navodi taj list.

Mitropolija cetinjsko-primorska Srpske pravoslave crkve oglasila saopštenjem o graditeljskom poduhvatu na Rumiji, tvrdeći da je postavljanjem limene crkve 2005. godine ispunjen vjekovni svojevrsni zavjet o obnovi crkve.

Napominju da je crkva izgrađena od lima zato što je tada to tehnički bilo jedino moguće.

Iz Mitropolije negiraju da su sadašnji radovi na Rumiji nova gradnja već je, kako kažu, samo uslišena zamjerka crnogorskih političara i dijela crnogorske javnosti što je crkva izgrađena od lima.

Limena crkvica na vrh Rumije postavljena je 2005. godine.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije