fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdluka Markovića najava vraćanja kulture dijaloga

Odluka Markovića najava vraćanja kulture dijaloga

Podgorica, (MINA) – Odluka predsjednika Vlade, Duška Markovića, da naloži raskidanje ugovora o gradnji vrtića na spornoj lokaciji u Baru, dobra je najava da će se u crnogorsko društvo vratiti kultura dijaloga, ocijenjeno je iz Udruženja pravnika.

Predsjednik Udruženja, Branislav Radulović rekao je da je to ujedno i najava da će se afirmisati potreba da se o važnim stvarima na državnom ili lokalnom nivou vodi kvalitetna javna rasprava u cilju postizanja rješenja u javnom interesu.

“U tom pravcu Udruženje pravnika Crne Gore cijeni ovaj čin i svojim stavom afirmiše potrebu da se izgradi povećana društvena osjetljivost na zahtjeve građana koji su neupitno nosioci ustavno definisanog suvereniteta”, naveo je Radulović u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, društvene zajednice u kojima je devastiran institut građanina i koje ne afirmišu građanski aktivizam teško da mogu izgraditi građansko društvo tako potrebno da bi ustavna proklamacija o građanskoj državi iz norme pretočila u suštinsku vrijednost.

Najčitanije