fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpoziciono jedinstvo i uska saradnja neophodni

Opoziciono jedinstvo i uska saradnja neophodni

Podgorica, (MINA) – Protesti su osnova za promjenu društva, koja treba da krene sa ulica i trgova svih gradova, poručili su organizatori protesta “97 hiljada – Odupri se”, i dodali da su opoziciono jedinstvo i uska saradnja neophodni u tom procesu.

Više hiljada građana je, nakon što se okupilo na Trgu nezavisnosti, krenulo u protestnu šetnju Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti.

foto: MINA

Organizatori su, prije polaska, kazali da je ispred bine svih 39 poslanika a, kako su naveli, za narednu subotu se nadaju da će imati dokument i poslanike na bini.

Bivša korisnica naknada za majke sa troje i više djece, Maja Jovović kazala je da su zbog otpora postali slobodni građani, a svojim prisustvom na svakom skupu pokazuju slobodu.

foto: MINA

»Svaka naša parola je socijalni i politički zahtjev. Mi spašavamo Crnu Goru od predsjednika Mila Đukanovića«, poručila je Jovović.

Ona je ocijenila da se desila prevara vijeka nad 22 hiljade majki koje su štrajkovale, braneći svoja prava i Ustav Crne Gore, i dodala da će se boriti sve dok odgovorni ne podnesu ostavke.

Nikola Grdinić vjeruje da su protesti osnova za promjenu društva i da promjene treba da krenu sa ulica i trgova svih gradova.

»Ovo je prvi korak ka padu režima ali i najava kontrole svake buduće vlasti«, poručio je Grdinić i dodao da je taj skup trenutno najveća agencija za sprečavanje korupcije na svijetu.

Student, Minja Novaković, izašla je na binu sa stolicom jer, kako je rekla, na njenom fakultetu nema stolica i dodala da ih cio život uče da sjede, ćute i trpe.

»Ne prihvatam da sa diplomom sjedim na Birou rada, godinama da radim van svoje struke i da radim u zarobljenim institucijama. Ne želim da odem, želim da radim u svojoj zemlji«, poručila je Novaković.

Glumac Slaviša Grubiša rekao je da su opoziciono jedinstvo i uska saradnja neophodni u tom procesu.

Foto: MINA

»Radujemo se što nas jedan mali korak dijeli od tog cilja«, rekao je Grubiša.

On je poručio da protest mora da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

»Zato molim sve koji su došli da ne nasijedaju na provokacije. Čuvajmo jedni druge i pomozimo redarima i uniformisanim policajcima«, kazao je Grubiša i ponovio zahtjeve za ostavkama.

Najčitanije