fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrikupljen dio pomoći za ugrožena područja u Nikšiću

Prikupljen dio pomoći za ugrožena područja u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – U akciji mjesne zajednice Župa Nikšićka prikupljena je pomoć u hrani i sredstvima za higijenu koje će, po dogovoru sa Crvenim krstom, biti podijeljena domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od nevremena.

Predsjednik mjesne zajednice, Dragoljub Radulović, podsjetio je da je to tradicionalna akcija u okviru koje prikupljaju osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene porodice, koje će ovaj put biti podijeljena žiteljima područja pogođenih poplavama u nikšićkoj opštini.

“Prikupljeno je nekoliko stotina kilograma brašna i šećera, nekoliko stotina litara ulja, tjestenina, povrće, sredstava za higijenu, a sve to sakupljeno je za samo dva-tri dana, iako su vremenski uslovi bili nepovoljni”, naveo je Radulović nakon završetka akcije u Župi Nikšićkoj.

Prema njegovim riječima, akcija je u potpunosti uspjela zahvaljujući mještanima Župe, roditeljima i učenicima osnovne škole “Dušan Bojović”, firmi “Uniprom metali” i marketu “MSD”.

Koordinator programskih aktivnosti Crvenog krsta u Nikšiću, Goran Damjanović, naveo je da je to jedan od najboljih primjera uspješne saradnje sa jednom mjesnom zajednicom i osnovnom školom, kao I svima koji su učestovali u prikupljanju te pomoći.

“Riječ je o akcijama kojima ćemo pokušati da ublažimo posledice nevremena. Vjerujem da će i druge mjesne zajednice i škole slijediti ovaj primjer i priključiti se našim novembarskim danima, kada će Crveni krst imati sabirnu akciju širom opštine Nikšić i opredijeliti pomoć socijalno ugroženima i porodicama sa poplavljenih područja”, rekao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, u školi “Dušan Bojović” su i vrlo aktivni članovi Omladinskog kluba Crvenog krsta i podržavaju brojne aktivnosti.

Sekretar Crvenog krsta Nikšić, Ana Macanović, saopštila je i da je Hipermarket Domaća trgovina donirao značajne pakete hrane za sve porodice čije su kuće stradale u poplavama u Broćancu, Crnodolima i Srnom Dolu koje su aktivisti njihove organizacije već podijelili.

“I Žitomarket Popović i Monteklas donirali su po tonu stočne hrane, kako bi pomogli domaćinstvima na područjima ugroženim poplavama koja drže stoku da ih prehrane”, rekla je Macanović.

Ekipa Crvenog krsta iz Nikšića minulih dana dijelila je po prioritetima sušače za isušivanje vlage dijelu domaćinstava u selu Crnodoli, Mokroj Njivi i Brezoviku.

Velike sabirne akcije Crvenog krsta biće organizovane u utorak i srijedu u većim supermarketima, a kako je predočila Macanović, ugroženima je potrebna hrana, sredstva za higijenu, garderoba.

Najčitanije