fbpx
NaslovnicaCrna GoraSerija Besa od sjutra na SuperStar TV Mtel televizije

Serija Besa od sjutra na SuperStar TV Mtel televizije

Beograd, (MINA) – Domaća serija “Besa”, koja oslikava običaj čvrstog obećanja koje se mora održati i po cijenu života, biće premijerno prikazana sjutra na SuperStar TV-u M:tel televizije.

Gledaoci će, kroz 12 epizoda, svake nedjelje od 21 sat na SuperStar TV-u, kanal 18 u mBOX paketima, moći da vide do koje granice je Uroš, čiju ulogu tumači Radivoje Bukvić, spreman da ide da bi zaštitio svoju porodicu.

Serija, koja je rađena po najvišim produkcijskim standardima, okupila je poznate svjetske i domaće scenariste kao i regionalnu i inostranu glumačku postavu.

foto: MINA

U ovom ostvarenju igra oko 200 glumaca sa cjelokupnog prostora bivše Jugoslavije, kao i glumci iz Albanije, Velike Britanije i Francuske, a utorski tim na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem snimao je seriju više od 120 dana, na 100 atraktivnih lokacija širom Balkana.

Proslavljeni britanski scenarista Toni Džordan, zajedno sa timom pisaca iz regiona i scenaristom Mladenom Matičevićem, kreirao je prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.

Prva epizoda predstavljena je medijima i partnerima u srijedu u Cineplexx-u u tržnom centru Ušće, u Beogradu.

foto: MINA

Izvršni direktor m:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je nakon pretpremijere da je cilj da na kanalu SuperStar TV prikažu najkvalitetniji domaći i strani serijski i filmski program.

„Velika nam je čast što smo krenuli sa ovom serijom jer želimo da pružimo isključivo kvalitet. Ova serija, koja je po meni jedinstvena na tržištu, koja prikazuje nešto sasvim drugačije, porodična priča u dinamičnom okruženju, pravi je početak našeg kanala“, rekao je Lučić.

Kako je dodao, siguran je da će gledaoci biti „prikovani“ uz televiziju svake nedjelje od 21 sat.

foto: MINA

On je kazao da će serija biti veoma zanimljiva i pozvao gledaoce da do kraja odgledaju priču o muškarcu koji je spreman sve da učini da bi zaštitio svoju porodicu.

Džordan je rekao da je nakon rada na mnogim dramskim serijama u Engleskoj i Americi, rad na „Besi“ bilo fantastično iskustvo.

Odlična produkcija i glumačka ekipa, prema njegovoj ocjeni, donose gledaocima seriju istog kvaliteta kao i u Engleskoj.

foto: MINA

Džordan je istakao da se Besa ne tiče samo organizovanog kriminala, već porodice i dodao da u seriji neće biti akcije, nego da će biti centrirana na samoj priči.

Bukvić, koji je glumačku karijeru gradio u Francuskoj i Engleskoj, rekao je da je bilo zahvalno raditi na uzbudljivom projektu kao što je serija „Besa“, prvenstveno jer nakon više od deset godina „zaigrao kod kuće“ i što može da se izrazi na maternjem jeziku.

„Za mene je bilo veliko olakšanje što konačno dobijam ulogu koja mi daje prostor da improvizujem i budem opušten“, kazao je Bukvić.

Naročito ga je, kako je naveo, motivisao posvećen tim i kolege koje su bile predane poslu.

foto: MINA

„Niko se nije pojavio na snimanju da nije dao maksimum od sebe. Onda sam shvatio da mogu i ja da dam maksimum, a da li ćemo dobaciti do nivoa scenarija koji nam je Toni Džordan ponudio, vidjećemo“, rekao je Bukvić.

Crna Gora je, prema riječima srpskog glumca, zahvalan za snimanje, magnetična i fotogenična.

„Imali smo čak 30 lokacija u Crnoj Gori. Bilo je uzbudljivo samo snimanje, a i saradnja sa crnogorskim glumcima. Imao sam fantastičnu scenu sa Momom Pićurovićem, koji je ostavio na mene snažan utisak“, rekao je Bukvić.

Albanski glumac Mensur Safćiju, koji glumi kriminalca Hašima, rekao je da je na audiciji, kada su birali glumca za ovaj lik, osjetio hemiju i vidio da može da radi sa timom serije.

„Onda smo krenuili i ovo je za mene bilo veoma dobro iskustvo“, istakao je Safćiju i dodao  da se spojio u ulogu, koncentrisao i svakog dana trudio da upozna lik kojeg tumači.

foto: MINA

Kako je rekao, za njega je gluma biografija.

„Kada uspiješ napraviti biografiju onda ne moraš igrati, onda živiš u toj biografiji“, rekao je Safćiju ističući da je bilo dosta teško živjeti sa Hašimom.

Izvršna producentkinja serije, Tea Korolija, kazala je da je cijeli projekat je bio zahtjevana, zbog velikog broja članova tima i lokacija na kojima je snimana serija.

„Okupilo smo internacionalnu ekipu i na to sam veoma ponosna. Koliko god je bilo teško i naporno, bio je to veliki izazov“, rekla je ona.

foto: MINA

Dušan Lazarević je rekao da je, kada jer uzeo scenario u ruke pomislio sam da je to dobro koncipirana žanrovska priča, ali da je dublje čitajući shvatio je da to nije klasičan žanr nego koji se preliva u ervoipsku tradiicjui pripovijedanja.

On je kazao je da je puno scena bio izazov, te da su neke bile glumački, a neke tehnički zahtjevne.

Glumac Marko Janjić kaže da nova serija „Besa“ ozbiljno podiže standarde jer se bazira na ljudskoj priči.

foto: MINA

„Vrlo je dinamična, nema jeftiniih akcionih scena, jer to i nije ključ. Serija je bazirana na problemu i čovjeku i šta ste stvarno spremni da uradite da bi zaštitili svoju porodicu“, istakao je Janjić.

Glavne uloge igraju Radivoje Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, uključujući i glumačku ekipu koju sačinjavaju Lana Barić, Milica Gojković i Milan Marić.

U toj ekipi su i Gresa Pallaska, Radoslav Milenković, Hana Selimović, Marko Janjić, Mensur Safqiu i Boris Milivojević.

U seriji su i Ivan Zarić, Sebastian Cavazza, Kamka Točinovski, Milena Radulović, Slaven Došlo, Boris Kobal, Elizabet Brodić, Dušan Kovačević, Neritan Licaj, Nebojša Dugalić, Mirsad Tuka i drugi.

Serija je snimljena u međunarodnoj koprodukciji Antenna Group Studios, Adrenalin produkcije i Red Planet pictures, a ekskluzivna prava na premijerno emitovanje ima m:tel-ova televizija.

Najčitanije