fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa obrazovanje u Bijelom Polju preko devet miliona EUR

Za obrazovanje u Bijelom Polju preko devet miliona EUR

Podgorica, (MINA) – U salu Osnovne škole (OŠ) „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju uloženo je oko 230 hiljada EUR, dok je oko devet miliona opredijeljeno za obrazovnu infrastrukturu u toj opštini, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Šehović je otvaranju sale istakao da je Ministarstvo prosvjete kao jedan od svojih prioriteta postavilo obnovu sportske školske infrastrukture i promociju školskog sporta, te su ulaganja u ove projekte višemilionske vrijednosti.

Kako je precizirao, nedavno su završeni ili su planirani projekti izgradnje ili rekonstrukcije minimum 15 školskih sportskih sala širom Crne Gore.

Šehović je rekao da je projekat realizovan po modelu sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i mladih i Opštine Bijelo Polje u ukupnom iznosu 164 hiljada EUR.

“Dodatno, Ministarstvo prosvjete je uložilo još 60 hiljada EUR za ugradnju sistema grijanja u sali, fasade i terena oko sale koji je plavio dugi niz godina, kao i za troškove izrade projekta i nadzora”, naveo je Šehović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije