fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržava da refundira štetu zbog nestanka struje

Država da refundira štetu zbog nestanka struje

Podgorica, (MINA) – Prava Crna Gora pozvala je predstavnike vlasti da svim građanima, privatnicima i preduzetnicima refundira štetu nastalu zbog nedavnog nestanka struje u Baru, Sutomoru i Ulcinju, tako što će smanjiti račune za električnu energiju za tekući mjesec.

Područja Bara, Sutomora i Ulcinja bez struje su bila od četvrtka u podne, nakon što je olujni vjetar polomio stubove na dalekovodu, a dalekovodne ekipe iz Nikšića i Podgorice sanirale su kvar u petak oko 15 sati i 20 minuta.

Iz Prave Crne Gore su kazali da je do tada bio potpuno onemogućen stabilan rad i normalno funkcionisanje grada, običnih građana i privrednih i preduzetničkih objekata na područjima tih lokalnih samouprava.

Kako su naveli iz te partije, uslužna mjesta i lokali bili su zatvoreni i sva preduzeća i firme, što je automatski dovelo do ekonomskog kolapsa i smanjenja dnevnog pazara privrednika i preduzetnika iz Bara i Ulcinja koji žive od realne ekonomije i omogućavaju zaposlenima mjesečnu egzistenciju od posla za čije obavljanje je neophodan normalni protok električne energije i internet.

“Prava Crna Gora poziva predstavnike lokalnih vlasti, ali i kompletnu vlast da svim građanima, privatnicima i preduzetnicima refundira štetu u vidu smanjenja računa struje za tekući mjesec, do kojih je došlo između ostalog i zbog nebrige o elektro infrastukturi, neekonomične energetske politike kojom rukovodi aktuelni režim mimo poštovanja svih evropskih konvencija o strujnom napajanju”, rekli su iz Prave Crne Gore.

Kako su kazali, pored privrednika i preduzetnika, svi stanovnici Bara i Ulcinja ostali su u mraku, dijelom zbog nesrećnog slučaja i padanja dalekovoda, ali i zbog neodgovorne politike Demokratske partije socijalista (DPS) i njihovih koalicionih partnera, što je, smatraju, u 21. vijeku nedopustivo u modernoj Crnoj Gori.

“Krajnje degutantno zvuči sva ta priča o Evropskoj Uniji (EU) i dostizanju standardna iste, dok se u najvećem gradu na primorju ljudi smrzavaju i spriječeni su u obavljanju svakodnenih poslova, pa čak stanari na visočijim spratovima nijesu imali vode zbog prestanka rada hidrofora”, naveli su iz Prave Crne Gore.

U toj partiji smatraju da je, nakon bezbroj sitnih i dužih nestanaka struje koji se događaju veoma često tokom cijele godine, i to bez ikakve najave ili objašnjenja, krajnje vrijeme da se građanima uputi javno izvinjenje i da se šteta nadoknadi preduzetnicima i građanima.

“Da li će ta nadoknada štete biti u vidu smanjenja januarskog računa za struju građanima Bara, odnosno Sutomora i Virpazara i Ulcinja, ili nekako drugačije, ostavljamo nadležnima da odluče”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

ambasador

Kineski Tajvan

Autorski tekst ambasadora Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna Kada je riječ o kineskom ostrvu...