fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao 20 godina od osnivanja DANU

Đukanović čestitao 20 godina od osnivanja DANU

Podgorica, (MINA) – Intelektualni, stvaralački i kreativni potencijali Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU) značajno su doprinosili utemeljenju i širenju svijesti o crnogorskoj samobitnosti i opravdanosti ponovnog sticanja državne nezavisnosti, kazao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On je uputio čestitku povodom 20. godina od osnivanja DANU predsjedniku Sretenu Peroviću i svim članovima, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Obilježavanje vašeg jubileja predstavlja svojevrsno svjedočanstvo kulturološke, duhovne i emancipatorske misije na putu obnove crnogorske državnosti, kojoj je DANU ugledom svojih članova, znanjem i patriotskim djelovanjem dala poseban pečat“, navodi se u čestitki.

Đukanović je kazao da su intelektualni, stvaralački i kreativni potencijali DANU značajno doprinosili utemeljenju i širenju svijesti o crnogorskoj samobitnosti i opravdanosti ponovnog sticanja državne nezavisnosti.

„Na temeljima hiljadugodišnje baštine našeg sveukupnog trajanja, DANU je snagom argumenata i dijaloga, svojim djelima kontinuirano osvjetljavala bogato nasljeđe istorije i kulture Crne Gore“, rekao je Đukanović.

Kako je naveo, u vremenu brojnih istorijskih izazova, DANU je bila i ostala biljegom snaženja i zaštite državnog bića i identiteta Crne Gore, i njene evropske perspektive.

„Neka ovaj značajni jubilej bude povod i podsticaj da se zajedničkim naporima državnih organa i vaše Akademije traži optimalna formula kojom će se adekvatno valorizovati doprinos njenih članova savremenom razvoju Crne Gore i regulisati njen status”, dodaje se u čestitki.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...