fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Dan opštine Rožaje

Đukanović čestitao Dan opštine Rožaje

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Dan opštine Rožaje, navodeći da je uvjeren da će ta sjeverna opština na mudar način valorizovati raspoložive resurse i pratiti ukupan razvoj države.

„Rožaje je oduvijek krasilo pregalaštvo njegovih žitelja, koji su vjekovima čuvali multietnički i multikonfensionalni sklad, i koji su bili i ostali posvećeni ideji obnove crnogorske državnosti i izgradnji demokratskog društva“, piše u čestitki.

Đukanović je, u čestitki povodom 30. septembra – Dana opštine Rožaje, naveo da su upravo to temelji zajedničkih uspjeha, članstva u NATO-u, napretka u pregovorima sa Evropskom unijom, jačanja međunarodnog renomea Crne Gore kao faktora stabilnosti Zapadnog Balkana, kao i snažnog ekonomskog rasta koji ima tendenciju da bude nastavljen.

„Uvjeren sam da će Rožaje na mudar način valorizovati raspoložive resurse i pratiti ukupan razvoj Crne Gore, te da će kroz sve intenzivnije infrastrukturno povezivanje sa ostatkom zemlje i regionom, biti stvoreni vidno bolji uslovi za život u opštini, kroz otvaranje novih radnih mjesta i podsticaj mladim ljudima da žive i stvaraju u svom gradu“, navodi se u čestitku.

Najčitanije