fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Vaskrs

Đukanović čestitao Vaskrs

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs, uz želje da predstojeće praznične dane provedu u atmosferi radosti i blagostanja, u porodičnom okruženju, sa svojim komšijama i prijateljima.

“Građani pravoslavne vjeroispovijesti i svi ljudi dobre volje u Crnoj Gori dočekuju Vaskrs sa respektom prema univerzalnim hrišćanskim vrijednostima, ponosni na bogatstvo različitosti u našoj višenacionalnoj i viševjerskoj zajednici, i na rezultate koje ostvarujemo na sigurnom putu u evropske i evroatlantske strukture“, naveo je Đukanović.

On je poručio da su učvršćeni međunacionalni sklad i međusobno uvažavanje dodata vrijednost savremenog crnogorskog društva, što je omogućilo da se u teškim vremenima očuva mir i stabilnost, preuzme odgovornost za vlastitu budućnost i usmjeri državni brod ka sigurnoj evropskoj luci.

„U tim procesima pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti, kao najbrojnija populacija u našoj zemlji, imaju svoje visoko zasluženo mjesto i posebnu odgovornost“, rekao je Đukanović.

On je dodao da vjeruje da će hrišćanske vrijednosti koje se baštine ostati trajna inspiracija na putu daljeg razvoja i napretka Crne Gore.

Najčitanije