fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Crkva da ujedini, a ne da razdvaja

Đukanović: Crkva da ujedini, a ne da razdvaja

Podgorica, (MINA) – Najbolji put za prevazilaženje podjela među pravoslavnim vjernicima je formiranje pravoslavne crkve Crne Gore, koja će otvoriti vrata svim vjernicima, poručio je crnogorski predsjednik, Milo Đukanović.

On je u emisiji Živa istina na Javnom servisu, komentarišući pismo Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, rekao da ga je dobio sedmicu nakon što ga je objavila Mitropolija crnogorsko – primorska i da ga sadržaj pisma upućuje na to da je pisano u Crnoj Gori.

Kako prenosi Portal RTCG, Đukanović model za prevazilaženje podjela vidi u formiranju Pravoslavne crkve Crne Gore, koja će otvoriti vrata za sve vjerujuće ljude pravoslavne vjeroispovjesti, a koja će doprinijeti daljoj društvenoj koheziji Crne Gore.

»Želim da pomognem da izađemo iz ovog stanja dubokog raskola unutar pravoslavnog bića Crne Gore i iz tog projekta ni najmanje ne isključujem Mitropoliju crnogorsku – primorsku i njihovo sveštenstvo i vrata su im širom otvorena da budu dio ovog rješenja, a ne da tradicionalno ostanu dio problema«, rekao je Đukanović.

Kako je naveo, neupitno je da je postojala autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva, koju je osnovao tadašnji gospodar Crne Gore Ivan Crnojević.

 

 

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije