fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović i Brajović čestitali Božić

Đukanović i Brajović čestitali Božić

Podgorica, (MINA) – Predsjednici Crne Gore i Skupštine Milo Đukanović i Ivan Brajović čestitali su Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

Đukanović je čestitao Božić sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, uz najbolje želje da najradosniji hrišćanski praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju sa porodicom i najbližima.

„Čovjekoljublje, saosjećajnost i solidarnost, vrijednosti su koje baštinimo vjekovima, na temelju kojih smo izgradili multietnički i multikonfesionalni sklad, po kojem je naša Crna Gora prepoznatljiva”, navodi se u čestitki Đukanovića.

On je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, kazao da božićne praznike slavimo u miru i blagostanju, ponosni na to veliko dostignuće, svjesni zajedničke odgovornosti za doprinos očuvanju suživota u našoj zemlji.

“Božić nas podsjeća i uči da smo jedni drugima najbliži i da vođeni tim geslom, poštujući univerzalne vrijednosti hrišćanskog učenja lakše možemo savladavati i mnogobrojne izazove kojima je bremenito vrijeme u kom živimo”, rekao je Đukanović.

Dan Hristovog rođenja, kako je poručio, svojim svevremenskim porukama podstiče i na poštovanje porodične tradicije, na nove početke i doprinos daljem napretku Crne Gore, članice NATO-a, koja je na pragu Evropske unije (EU), u interesu dobra svih građana.

“Sa željom da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, još jednom vam srdačno čestitam najradosniji hrišćanski praznik”, navodi se u čestitki.

Brajović je u čestitki naveo da praznični dani koji su Crnogorcima, ali i pripadnicima drugih pravoslavnih naroda, oduvijek ulivali vjeru i nadu u slobodnije i bolje sjutra, danas u Crnoj Gori oživljavaju lijepe i plemenite trenutke, kao i sjećanja na mukotrpne vjekove, u kojima se Božić dočekivao kao radost i istrajavanje bez obzira na uslove.

„Vjerski praznici, među kojima je i najradosniji hrišćanski praznik Božić, u Crnoj Gori predstavljaju slavljenje suživota i međusobnog poštovanja, koji proizilaze iz neprolaznih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, koje propovijeda svaka vjera, ali i svaki čovjek koji je rođen da djela i stvara, poštuje i oprašta, voli i cijeni, jer samo će na takav način biti i sam poštovan, voljen i cijenjen“, rekao je Brajović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije