fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović i Vučić se sastali u Beogradu

Đukanović i Vučić se sastali u Beogradu

Podogrica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krajem juna se sastao sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, saznaju Vijesti.

Prema tvrdnjama sagovornika podgoričkog lista, predsjednici su imali neformalni sastanak tokom Đukanovićeve privatne posjete Beogradu.

Iz kabineta predsjednika Srbije Vijestima nijesu odgovorili da li je Vučić u prethodna dva mjeseca imao još neformalnih susreta sa Đukanovićem, niti da li je dogovorena zvanična posjeta Đukanovića Srbiji.

Iz Đukanovićevog kabineta nijesu potvrdili, ali ni demantovali da je sastanak u Beogradu održan, navodeći da je “sve na tu temu predsjednik rekao u razgovoru za Televiziju BN“.

Đukanović je prošle sedmice za Televiziju BN saopštio da se sa Vučićem čuje češće nego sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, navodeći da su to prijateljski razgovori.

“To su razgovori dva državno odgovorna čovjeka. Razgovori u kojima se razlikujemo po određenim pitanjima, ali je ono prihvatljivo zato što je podrazumijevajuće da i jedan i drugi, i svaki sljedeći sa kojim razgovaramo, pokušavamo da primarno vodimo računa o interesima države koju predstavljamo. Naravno, sa sviješću da nikada ne možete apsolutizovati interese jedne države i da morate voditi računa da ti interesi budu kompatibilni sa onim što nam je zajednički regionalni interes, a to je stabilnost”, rekao je tada Đukanović.

On je tada kazao i da odnosi sa predsjednikom Srbije nijesu zahladili, ali da nijesu kao što su bili ranije.

“Nijesu zahladili naši odnosi. Sastanaka zvaničnih i nezvaničnih ima, malo više je bilo nezvaničnih i nije bilo tako davno, postoji komunikacija”, poručio je Đukanović.

Najčitanije