fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Podrazumijeva se da smo bolji od DF-a ili Demokrata

Đukanović: Podrazumijeva se da smo bolji od DF-a ili Demokrata

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) ne smije upasti u zamku samozadovoljstva jer je bolja od Demokratskog fronta (DF) ili Demokrata jer se to podrazumijeva, rekao je predsjednik te stranke, Milo Đukanović i dodao da to nije realan pogled na kvalitet njihove politike.

On je prisustvovao danas izbornoj konferenciji danilovgradskog Odbora DPS-.a, kojima je poručio da sagledaju što su radili u prethodnom periodu i na osnovu toga, kako je naveo, promišljeno prave planove.

»Ne smijemo se zavaravati i upasti u zamku da emitujemo samozadovoljstvo zato što smo bolji od Demokratskog fronta (DF) Fronta ili od Demokrata, to se podrazumijeva, ali to nije realan pogled na kvalitet naše politike«, poručio je Đukanović.

Realan pogled na politiku, kako je rekao, vodi u sljedeću analizu.

»Šta su bile naše mogućnosti u prethodnom četvorogodištu, šta su bila očekivanja građana Danilovgrada. Znamo da je problem svake politike, uključujući i našu, da se suočava sa pomalo nerealnim očekivanja građana, ali je to inspiracija«, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, važno je imati promišljen pogled na budućnost.

»Da vidimo koji su izazovi, kuda ide svijet i kuda ide Crna Gora«, kazao je Đukanović.

On je dodao da se samo uz realno sagledavanje u svakoj od opština može doći do dobrih inputa kako treba da izgleda državna politika u narednom periodu.

»Ako tako budemo radili siguran sam da ćemo donijeti pametne odluke. Tako ćemo napustiti onu optiku koja nas često zavarava, da li trebali više mladih ili starih, žena ili muškaraca, onih sa diplomom, lojalne ili manje kreativne«, kazao je Đukanović.

DPS-u, istakao je on, trebaju oni koji su najvrijedniji.

»Nama trebaju oni koji su najvijedniji, jer jedino sa takvim izborom možemo biti sigurni da ćemo se pokazati doraslim izazovima sa kojima se suočava partija i, prije svega, država«, rekao je Đukanović.

Za partiju je, kako navodi Đukanović, važno da ima dovoljno mladih, pametnih i promišljenih ljudi, koji će garantovati kontinuitet politike DPS-a u narednom periodu.

»Naše ideje su duboko utemeljene u evropskom sistemu vrijednosti. Zato je važno da imamo dovoljno mladih koji će da obezbijede kontinuitet politike«, poručio je Đukanović.

On je dodao i da DPS ima sve razloge da bude zadovoljan ostvarenim, kako u Danilovgradu, tako i u državi.

Kako je rekao, nastavljen je dobar međunarodni prestiž Crne Gore.

»Crna Gora je danas u regionu prepoznata kao ozbiljan faktor stabilnosti, zemlja koja svjedoči da je multietnička demokratija stabilna na Balkanu i promoter evropskih vrijednosti«, naveo je Đukanović.

On je ukazao na uspjehe na domaćem planu.

»Svi rezultati ostvareni su u neobičnom ambijentu, onom koji je slijedio neposredno nakon pokušaja državnog udara«, kazao je Đukanović.

Aktuelno vrijeme, smatra Đukanović, treba iskoristiti da se Crna Gora vrati njenoj evropskoj kući.

»Crna Gora da u suštini postane dio evropske civilizacije. Moramo pokazati da smo kadri da budemo dio evropskog sistema vrijednosti«, rekao je Đukanović.

Izazovi, dodao je on, nisu jednostavni.

»Imamo otpore. Neki su ostali u prošlim vremenima. Mnogi su uplašeni od onog što su izazovi evropskog razvoja«, ukazao je Đukanović.

Crna Gora, dodao je on, ima jasnu viziju i odlučnost da državu uvede u porodicu savremene i razvijene evropske civilizacije.

»Sve performanse imamo, samo od nas zavisi hoćemo li se odgovorno ponašati prema šansama i mogućnosti koje postoje. To su pitanja kojima se moramo baviti«, zaključio je Đukanović.

Najčitanije