fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Prvo donijeti odluku o formiranju prelazne vlade

Đukanović: Prvo donijeti odluku o formiranju prelazne vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) će podržati produženje roka za izborne reforme do 31. decembra, pod uslovom da se prethodno donese odluka o formiranju prelazne vlade, poručio je predsjednik kluba poslanika tog političkog saveza, Milutin Đukanović.

„DF će glasati za odluku kojom se produžava mandat radnoj grupi, ali tražimo prethodno da donesemo odluku kojom se odmah formira prelazna vlada u skladu sa Sporazumom koji su potpisali opozicioni poslanici, a da se potom donese odluka o produžetku rada ovoj grupi“, istakao je Đukanović.

Kako je naveo, ako se prihvati njihov predlog, onda bi DF bio dio tog dogovora, a u suprotnom još jednom pozivaju opoziciju da napusti Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Nadamo se da neki u opoziciji nijesu zaboravili da su im DF i ostali u opoziciji najbliži“, navodi se u izjavi Đukanovića.

Prema njegovim riječima, jedino što bi rušilo tu činjenicu je da eventualno postoji tajni dogovor između Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokrata od ljetos – da nema tehničke vlade.

„A ako nema tajnog dogovora DPS i Demokrata, i preuzetih obaveza Demokrata prema DPS-u, onda ih pozivamo da napuste radnu grupu i idu sa nama na proteste“, poručio je Đukanović.

Najčitanije