fbpx
NaslovnicaCrna GoraDuković: Nije dobro uslovljavati koaliciju

Duković: Nije dobro uslovljavati koaliciju

Podgorica, (MINA) – Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Halil Duković kazao je da nije dobro što albanske partije uslovljavaju koaliciju, ističući da to ne vodi ničemu dobrom, pogotovo ne boljem životu građana kojemu je, kako je naveo, svi teže.

On je to saopštio za Dan, nakon što su iz Albanskog foruma najavili da će na nivou svih nacionalnih partija razmotriti dalje učešće u vlasti u kojoj je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Iz Albanskog foruma su negodovali zbog najave Ministarstva kulture da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa u mjestu Trgaja u Tuzima, na rijeci Cijevni, na kojem se vijorila samo albanska zastava, a ne i nacionalna zastava Crne Gore.

Duković je kazao da se slaže sa Forumom samo u tome da se ne mogu uporediti skupovi u Herceg Novom i skup na Cijevni.

“Na Cijevni ni jednom riječju nije nešto rečeno protiv Crne Gore, niti bilo kojeg naroda u Crnoj Gori, niti se trgovalo sa teritorijom Crne Gore. Jedina greška im je što nijesu istakli i crnogorsku zastavu pored albanske, da taj skup bude zaista odraz svega onoga što je naša država, koja se mora poštovati”, kazao je Duković.

On je naveo i da osim uslovljavanjem koalicije, nije dobro ni pozivati se na doprinos izglasavanju nezavisnosti 2006. godine, navodeći da je to zasluga svih.

Najčitanije