fbpx
NaslovnicaCrna GoraDuloviću bronzana medalja

Duloviću bronzana medalja

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Nenad Dulović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu.

Mlađi senior Omladinca savladao je danas u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 60 kilograma Portugalca Dioga Moreiru 1:0.

To je njegova druga medalja sa šampionata Evrope u konkurenciji mlađih seniora, nakon što je bio srebrni u Sofiji 2017. godine.

Dulović je na startu takmičenja bio slobodan, u drugom kolu savladao je Kipranina Panajotisa Papetasa 5:0, dok je u trećem uzgubio od Grka Stefanosa-Kristosa Ksenosa 2:1.

Ksenos je izborio plasman u finale i Dulovića povukao u repesaž.

Crnogorski borac borbu za medalju izborio je pobjedama protiv Francuza Keita Kanažasingama 6:0 i Estonca Danijela Rodionova 1:0.

Dulović je kazao da je zadovoljan osvojenom medaljom, ali da ostaje žal što ona nije zlatna.

“Iskreno, želio sam da u posljednjoj godini u mlađim seniorima osvojim zlatnu medalju. Mislim da sam je zaslužio, da sam trenirao dovoljno da bi je osvojio. Izgubio sam drugi meč, ali me je Grk povukao u repesaž. Uslijedila su tri meča, između kojih sam imao po svega tri minuta odmora. Bilo je teško, ali izdržao sam”, kazao je Dulović agenciji MINA.

On je kazao da je medalju posvetio treneru Žarku Rakoviću.

“To je čovjek koji je uvijek uz nas i nesebično se daje svima nama. Medalju posvećujem njemu. Nema mnogo odmora, slijede Premijer lige u Dubaiju i Salcburgu i Evropsko prvenstvo kao kruna, na kojem isto očekujem medalju”, kazao je Dulović.

On osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Alborgu, nakon što je juče srebrna bila juniorka Milena Jovanović.

Selektor Žarko Raković kazao je da zadovoljan nastupom na šampionatu Evrope.

“Smatram da su dvije medalje na šampionatu Evrope veliki uspjeh. Dokazali smo da se ozbiljno radi. Ostaje žal što nijesu osvojene još jedna ili dvije medalje, jer smo bili blizu. Nedostajalo je malo sportske sreće”, kazao je Raković agenciji MINA.

U repesažu, u drugom kolu, zaustavljen je Ilija Radonjić u kategoriji do 84 kilograma, koji je nastupao sa povredom palca.

On je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom izgubio od Slovaka Adija Gjurika 1:0.

Plasmanom u finale povukao je Radonjića u repesaž, gdje je na startu eliminisao Finca Bjorna Kulovuorija 2:0.

U drugom kolu izgubio je od Azerbejdžanca Emila Gulahmadova 3:0.

U prvom kolu poražena je mlađa seniorka Vasilisa Bujić (preko 68), a u trećem Stefan Gojčević (do 75).

Gojčević je bio slobodan na startu, u drugom kolu pobijedio je Poljaka Filipa Voga 2:0, dok je u trećem izgubio od Holanđanina Brajana Luzea 3:0.

Bujić je u prvom kolu izgubila od Švajcarkinje Paulin Bonžur 3:0.

Šampionat u Alborgu okupio je oko 1.100 takmičara, a Crna Gora nalazi se među 20 država sa dvije osvojene medalje.

Na korak od medalje bila je i kadetkinja Milica Jeknić, koja je poražena u meču za treće mjesto i završila kao peta, dok je mlađi senior Vladimir Mijač bio sedmi u katama.

Najčitanije