fbpx
NaslovnicaCrna GoraDžikić: Budućnost izgubila od jedne od tri najjače ekipe

Džikić: Budućnost izgubila od jedne od tri najjače ekipe

Podgorica, (MINA) – Budućnost Voli poražena je od jedne od tri najjače ekipe u Evroligi, kazao je trener podgoričkih košarkaša Aleksandar Džikić.

Ekipa trenera Džikića poražena je u Podgorici, u 14. kolu, od Fenerbahčea 89:65.

Džikić je istakao da je Budućnost u prvom poluvremenu bila u igri, ali da u drugom nije mogla da parira intenzitetu Fenerbahčea.

“Prosto i jednostavno. Igrači ne mogu da imaju svježinu, jer su odigrali četiri utakmice u sedam dana”, kazao je Džikić.

On nije želio da komentariše dolazak dvojice Amerikanaca Norisa Kola i Džejmsa Bela.

“Ne znam za Bela i Kola, vidio sam da je Goga Bitadze stigao. Sa njega ću da probam da skinem svaku vrstu pritiska da nešto mora. Sad ćemo da vidimo kako će da igra dva meča u četiri dana, pa četiri u sedam. On može da igra ABA ligu, to je jasno, vidjećemo ga sada, ali neko ko ima 19 godina ne može i ne smije da ima pritisak. Dobro je što je tu”, kazao je Džikić.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović kazao je da konačan ishod meča nije realan.

“Rezultat nije realan, pobjeda je previsoka. Bila su to dva različita poluvremena. Budućnost je bila agresivna u prvom poluvremenu, a mi smo napravili neke greške. U nastavku se vidjelo da su najbolji igrači Budućnosti umorni, a moj kolega nema baš širok izbor. Čestitke Budućnosti i mnogo sreće u nastavku sezone”, rekao je Obradović.

Foto: MINA

On se zahvalio publici u dvorani Morača na dočeku.

Najčitanije