fbpx
NaslovnicaCrna GoraDžikić: Budućnost znala kako da pobijedi

Džikić: Budućnost znala kako da pobijedi

Podgorica, (MINA) – Budućnost Voli zbog povreda nije u najboljem momentu, ali je protiv Barselone znala kako da preživi i pobijedi, kazao je trener podgoričkog kluba Aleksandar Džikić.

Budućnost je večeras u Podgorici, u 11. kolu Evrolige savladala Barselonu 67:64.

Džikić je kazao da je previše umoran da bi bio potpuno svjestan šta je njegov tim uradio.

“Hvala igračima i navijačima, koji su ispunili dvoranu. Mnogo nam znači njihova podrška. Naš tim nije u najboljem momentu što se tiče povreda, na početku je Gordić ušao u problem sa faulovima, ali znali smo kako da preživimo. Da igramo narednih pet mečeva sa njima, vjerovatno bi nas dobili pet puta, ali ne i večeras”, rekao je Džikić.

foto: MINA

On je ocijenio da su utakmicu prelomili Petar Popović, Sead Šehović i Koti Klark, kada su bili na terenu.

“Gordić je bio van igre. Čega da se plašim, da izgubim od Barselone? Šta – nismo dobili Barsu dvocifrenom razlikom, pa da prekorim igrače. Nije pametno planirati ništa u Evroligi, ni pobjede, ni porazi, ali nisam vjerovao da možemo da dobijemo utakmicu sa ovoliko poena”, rekao je Džikić.

Trener Barselone Svetislav Pešić čestitao je Budućnosti na zasluženoj pobjedi.

“Sve se dogodilo kao što smo predvidjeli. Čvrsta utakmica od početka do kraja. Budućnost odlična – igrači, publika, trener… Zaslužena pobjeda domaćina. Možemo da igramo bolje, ali smo dali maksimum. Borili smo se do kraja, igrali dobru odbranu, ali smo promašili neke šuteve koje bi trebalo da pogodimo i obično pogađamo. Siguran sam da će igrači dobiti samopouzdanje i da će pogađati takve šuteve ubuduće”, rekao je Pešić.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...