fbpx
NaslovnicaCrna GoraEvropska budućnost prevazilazi partijske i pojedinačne interese 

Evropska budućnost prevazilazi partijske i pojedinačne interese 

Podgorica, (MINA) – Evropska budućnost država regiona pojedinačno, ali i Zapadnog Balkana, prevazilazi partijske i okvire interesa pojedinačnih društvenih grupa, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Crnogorski parlament i Centar za demokratsku tranziciju (CDT) danas su, pod pokroviteljstvom Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Norveške, organizovali konferenciju „Zapadni Balkan i EU: demokratska konsolidacija kroz ispunjavanje političkih kriterijuma“.

Brajović je, otvarajući konferenciju, istakao da tema skupa predstavlja prirodni nastavak stalnih napora Skupštine da sa partnerima iz zemlje i inostranstva pokreće teme od značaja prije svega za naše države pojedinačno, kao i budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji (EU).

„Integracija u EU koja nas je danas okupila, jedan je od onih procesa koji uživa najveću podršku građana Crne Gore, prema svim istraživanjima preko 60 odsto. To je i programski cilj svih parlamentarnih partija ovog saziva“, kazao je Brajović.

Kako je naveo, tom temom se bave i brojne organizacije civilnog sektora, akademska zajednica i mediji, i svi u tom procesu imaju odgovornost.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije