fbpx
NaslovnicaCrna GoraGojković objavio spisak za EP

Gojković objavio spisak za EP

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Vladimir Gojković objavio je danas spisak od 13 igrača koji će na stupiti na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Šampionat je na programu od 14. do 26. januara.

Crna Gora će igrati u A grupi sa selekcijama Hrvatske, Njemačke i Slovačke.

Odlukom Gojkovića crnogorski vaterpolo u Budimpešti predstavljaće Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović.

Gojković je kazao da se nada da je stručni štab izabrao 13 najboljih u ovom momentu.

“Do starta šampionata odradićemo par treninga sa reprezentacijom Srbije u Novom Sadu i imaćemo dva lakša treninga pred početak prvenstva. Specifično je jer smo imali mali broj priprema, ali kako nama tako i ostalima. Ono što smo planirali to smo i uradili. Idemo u Budimpeštu da pružimo najbolje što možemo”, rekao je Gojković.

On je istakao da je cilj plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, gdje će se tražiti viza za Tokio.

“Sve preko toga bio bi odličan rezultat. Jaka je grupa sa Hrvatskom i Njemačkom, ponavljam, glavni cilj je da budemo među osam reprezentacija kako bi izborili kvalifikacije za OI”, kazao je Gojković.

Crna Gora će prvi meč na šampionatu odigrati 14. januara sa Slovačkom, u 11 sati i 30 minuta.

U drugom kolu, dva dana kasnije, rival je Hrvatska (20.30), dok će se 18. januara sastati sa Njemačkom (17.30).

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Najčitanije