fbpx
NaslovnicaCrna GoraGvozdenović politički direktor, Roćen predsjednik Političkog savjeta

Gvozdenović politički direktor, Roćen predsjednik Političkog savjeta

Podgorica, (MINA) – Branimir Gvozdenović novi je politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS), Milan Roćen predsjednik Političkog savjeta a Miloš Nikolić portparol vladajuće partije.

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a večeras je izabrano novo Predsjedništvo koje će u naredne četiri godine činiti Milo Đukanović, Duško Marković, Milutin Simović, Mevludin Nuhodžić, Predrag Bošković i Ivan Vuković.

U Predsjedništvu će biti i Nikola Rakočević, Petar Ivanović, Aleksandra Vuković, Aleksandar Žurić, Vlastimir Golubović, Jefto Eraković i Halil Duković.

Glavni odbor je izabrao i Milana Roćena za predsjednika Političkog savjeta DPS-a pa će, u skladu sa Statutom, i on biti član Predsjedništva DPS.

Na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva DPS-a održanoj večeras, u skladu sa Statutom, a na predlog predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, za političkog direktora partije izabran je Branimir Gvozdenović, koji će po funkciji biti i član Predsjedništva.

Predsjedništvo je, na predlog Đukanovića za novog portparola DPS-a imenovalo Miloša Nikolića, poslanika u Skupštini Crne Gore.

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Đukanović je rekao da Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

„Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama“, kazao je Đukanović.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan objektivan razlog, ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je istakao da je protivljenje Zakonu posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda.

„Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama“, naglasio je Đukanović.

Navodi se da je GO usvojio Poslovnik o radu GO, i Odluku o obrazovanju Političkog savjeta, a razmatrane su i druge teme iz nadležnosti najvišeg partijskog organa DPS.

Najčitanije