fbpx
NaslovnicaCrna GoraHadžibegić: Na pobjedu protiv Mađarske

Hadžibegić: Na pobjedu protiv Mađarske


Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore poštuje Mađarsku, ali će dati maksimum sa željom da pobijedi, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Duel Crne Gore i Mađarske, koji će biti odigran sjutra u Podgorici, biće ujedno njegov debi na klupi crnogorske selekcije.

Hadžibegić je kazao da ne obećava nemoguće, ali da vjeruje da nacionalni tim Crne Gore može napraviti iskorak.

“Mi idemo na pobjedu, igramo kod kuće – poštovanje rivalu, ali igraćemo sa svim mogućnostima. I vjerujem da možemo da pobijedimo”, kazao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On je istakao da su porazi i pobjede sastavni dio igre, ali da crnogorska selekcija mora promijeniti stranicu, a ne da razmišlja zašto je peta u kvalifikacionoj grupi.

“Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo“, kazao je Hadžibegić.

On je istakao da su igrači svjesni u kakvoj je situaciji reprezentacija i da postoji ogromna želja da se to promijeni.

„Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Rezultat – mi možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i protivnika ispred sebe”, rekao je Hadžibegić.

On je istakao da je Mađarska kvalitetan rival, podsjećajući da je pobijedila Hrvatsku.

„Malo ko je to uspio. Disciplinovani su, jaki su u prekidima i sigurno će pokušati da iskoriste našu situaciju da nam naprave pritisak. Mi uvijek i protiv svakoga moramo igrati 100 posto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi“, rekao je Hadžibegić.

On je naglasio da će Crna Gora protiv Mađarske igrati bez Stefana Savića, kao i da je neizvjestan i za Češku.

„Ljekarski tim se bavi da ga pripremi za Češku. Drago mi je što je tu, i kao igrač i kao ličnost. On je lider, mi smo imali preporuku kluba da ne dolazi, ali on je tu i to je za svako poštovanje. Žale se na povrede i Marko Vešović i Marko Bakić, ali vidjećemo kakvo je njihovo stanje”, kazao je Hadžibegić.

Vezista Marko Janković kazao je da su utisci poslije nekoliko dana rada sa novim selektorom pozitivni , navodeći da se nada da je i Hadžibegić zadovoljan sa njima.

“Trudićemo se da budemo najbolji što možemo, da damo maksimum. Zbog samopouzdanja bi bilo važno da pobijedimo, ali i istovremeno da pokušamo da napravimo igru kakvu bi trebalo da imamo ubuduće. Da igramo uz nove zamisli i novu energiju, ali i da ostvarimo dobar rezultat – to bi bilo idealno”, zaključio je Janković.

Duel Crne Gore i Mađarske na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Najčitanije