fbpx
NaslovnicaCrna GoraHadžibegić objavio spisak, Šarkić debitant

Hadžibegić objavio spisak, Šarkić debitant


Podgorica, (MINA) – Selektor fudbalske reprezentacije Crna Gore Faruk Hadžibegić saopštio je danas spisak igrača za posljednji meč kvalifikacija za EURO 2020 godine sa selekcijom Engleske i prijateljski duel sa Bjelorusijom.

Na spisku Hadžibegića nalazi se 21 igrač iz inostranih timova, a naknadno će biti dopunjen igračima koji nastupaju u crnogorskim klubovima.

Hadžibegić je pozvao jednog debitanta golmana Matiju Šarkića iz Livingstona, Škotska, a prvi put na njegovom spisku su Boris Kopitović iz BATE Borisova i Igor Vujačić iz Partizana.

Na spisku se nalaze golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (Levski Sofija, Bugarska), Matija Šarkić (Livingston, Škotska);

odbrana: Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Legija Vašrava, Poljska), Boris Kopitović (BATE Borisov, Bjelorusija), Dušan Lagator (Soči, Rusija), Risto Radunović (Astra, Rumunija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska);

vezni red: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (SPAL, Italija), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Visla Krakov, Poljska), Deni Hočko (Muskron, Belgija);

napad: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael) i Stefan Mugoša (Inčon junajted, Korea).

Hadžibegić je rekao da je spisak reprezentacije za predstojeće dvije utakmice uslovljen velikim brojem povreda igrača.

“Odlučili smo se za grupu igrača za koju smatramo da u ovom momentu može najbolje da odgovori zahtjevima utakmica koje su pred nama”, rekao je Hadžibegić, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

On je kazao da je na spisku nekoliko igrača koji nijesu bili na prethodna dva okupljanja, što potvrđuje da vrata reprezentacije nijesu nikome zatvrorena.

“Sa ovim igračima i uz povratak povrijeđenih konkurencija za mjesto u timu će biti još jača, što je veoma važno za reprezentaciju. Naravno, ne odričemo se ni pomoći domaće lige pa ćemo do početka priprema spisak dopuniti sa nekoliko igrača iz naših klubova”, naveo je Hadžibegić.

Crna Gora će protiv Engleske igrati 14. novembra na stadionu Vembli, a pet dana kasnije, 19. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici i prijateljski meč protiv Bjelorusije. Pripreme za posljednja dva meča u 2019. godini naša najbolja selekcija počinje u nedjelju, 10. novembra u 18 sati na Trening kampa FSCG.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...