fbpx
NaslovnicaCrna GoraHadžibegić objavio spisak za Bugarsku i Kosovo

Hadžibegić objavio spisak za Bugarsku i Kosovo

Podgorica, (MINA) – Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić objavio je spisak igrača za duele sa Bugarskom i Kosovom, u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo.

Duel sa Bugarskom na programu je 11. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će tri dana kasnije crnogorski fudbaleri biti gost Kosovu na stadionu Fadilj Vokri u Prištini.

Hadžibegić računa na 20 igrača.

U odnosu na prethodni spisak nema Momčila Raspopovića, Rista Radunovića i Marka Bakića.

Na spisku su:
golmani – Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (Levski Sofija, Bugarska) i Andrija Dragojević (Pjunik, Jermenija);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), (Astra, Rumunija) i Dušan Lagator (Soči, Rusija);

vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija),  Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Marko Janković (SPAL, Italija), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija),
Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Visla Krakov, Poljska) i Deni Hočko (Muskron, Belgija);

napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael) i Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja).

Hadžibegić je kazao da je pozicija na tabeli u kvalifikacionoj grupi neprihvatljiva za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore, navodeći da ga je stid što njegov tim zauzima posljednje mjesto na tabeli.

On je naglasio da u duelima sa Bugarskom i Kosovom očekuje da crnogorski fudbaleri pokažu napredak u igri u odnosu na meč sa Mađarskom i Češkom.

“Stid me je da sa ekipom koju vodim budem posljednji na tabeli. Istina je da smo izgubili od Češke 3:0 i prihvatam odgovornost za taj poraz. Nijesmo zaslužili da izgubimo tim rezultatom. Imali smo prostora i zaslužili bolji ishod meča na osnovu angažmana koji su igrači pružili na terenu”, rekao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On smatra da bi rezultat meča bio drugačiji da su njegovi igrači postigli gol u prvom dijelu.

“Imali smo situacija, mogli smo dati gol, tada bi bilo drugačije. Potrebno je da izvučemo pouke, očekujem da pokažemo napredak u igri, koja bi trebalo da nam donese i rezultat”, rekao je selektor.

On je istakao da dueli sa Bugarskom i Kosovom za Crnu Goru imaju veliki značaj.

“Potreban nam je rezultat, a želimo da pokažemo lice tima koji će se respektovati, protiv koga rivali izlaze na teren znajući i da mogu biti pobijeđeni”, kazao je Hadžibegić.

On je, komentarišući spisak igrača, kazao da nema Marka Bakića i Momčila Raspopovića zbog povrede, dok Ristu Radunoviću treba malo odmora.

“Mogao sam pozvati još neke igrače iz inostranstva, ali sam odlučio da spisak popunim domaćim igračima i malo valorizujemo domaću ligu, motivišemo igrače.
Potrebno je i da motivišemo i da malo razmrdamo igrače koji igraju u inostranstvu, da ne shvate da ako igraju u inostranstvu odmah znači da su u reprezentaciji. Veoma važna stvar je da igrači igraju u klubovima, jer nam je problem takmičarski ritam. Gledali smo da sastavimo ekipu od igrača koji imaju najviše minuta”, rekao je Hadžibegić.

On je istakao da ne vidi veliki razlog da pravi velike promjene u spisku igrača na koje računa.

“Ekipi treba stabilnost da bi se moglo praviti fudbalska komunikacija. Ne vidim ni razlog da bude velikih promjena na listi, jer ekipi treba stabilnost i povjerenje. Potrebno je da radimo duže, da se bolje upoznamo, i da pokušamo da popravimo situaciju, da vidimo šta hoćemo spremati dalje, kako bi popravili situaciju na tabeli”, rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić je najavio da će naknadno spisak dostaviti igračima koji nastpaju u domaćem šampionatu.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 6. oktobar.

Najčitanije