fbpx
NaslovnicaCrna GoraHodžić: Cilj povratak u svjetski vrh

Hodžić: Cilj povratak u svjetski vrh

Podgorica, (MINA) – Talentovani crnogorski karatista Mario Hodžić kazao je da se oporavio od povrede i da je 2019. godina njegovog novog početka, odnosno povratka u svjetski vrh.

On je podsjetio da je iza njega teška godina, u kojoj su ga povrede omele da bude pravi.

Bronzani iz Izmita, kazao je da mu je cilj da se vrati u sam vrh svjetskog karatea i Crnoj Gori donese medalje sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari i Evropskih igara u MInsku.

“Višegodišnji naporan rad ostavio je traga. Svjesno sam odlagao mirovanje i oporavak od povreda, a sve u cilju nastupa na takmičenjima. Povrede su učinile svoje, a tako nespreman nijesam mogao ostvariti ni rezultat. Povrijedio sam ligamente na obje noge, na desnoj je bilo ozbiljnije. Oštećene su bile i tetive, a sve je kulminiralo povredom leđa”, kazao je Hodžić agenciji MINA.

Foto: KK Omladinac

Član podgoroičkog Omladinca istakao je da su dvomjesečne terapije dale rezultat i da oporavljen dočekuje start nove sezone.

Hodžić je kazao da će u konsultaciji sa selektorom i trenerom propustiti Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Danskoj.

“Za sada samo lagano treniram, još nijesam počeo sa karate treninzima. Male su šanse da nastupim u Danskoj. Ovo je izazovna godina, puna jakih takmičenja. Slijede kvalifikacije za Olimpijske igre, Evropsko seniorsko prvenstvo i Evropske igre”, rekao je Hodžić.

Foto: Omladinac

On je kazao da mu je primarni cilj Evropsko prvenstvo u Gvadalahri i da je sve podređeno medalji sa tog šampionata.

“Posljednjih godina sam sebi stvarao određeni pritisak, kako bih ispunio očekivanja i opravdao svoj status. To je i rezultiralo razne povrede. Sada nakon pauze i oporavka krećem iz početka, ovog puta kao autsajder. Na neki način osjecam da je to baš ono što mi je trebalo”, kazao je Hodžić.

On je kadetski prvak svijeta, osvajač medalja na prvenstvima Evrope u mlađim kategorijama.

U debiju na seniorskoj sceni osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Izmitu 2017. godine.

Najčitanije