fbpx
NaslovnicaCrna GoraHodžić sportista godine u izboru novinara

Hodžić sportista godine u izboru novinara

Podgorica, (MINA) – Karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom 65. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Hodžić je u godini na izmaku osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

On je u anketi dobio 27 glasova.

Košarkaš Orlanda, Nikola Vučević osvojio je 19, a glas manje rukometašica Budućnosti Jovanka Radičević.

Džudistkinja Jovana Peković dobila je devet, karatista Bojan Bošković pet, košarkaš Bojan Dubljević i stonoteniser Filip Radovići po tri, a po jedan karatistkinja Marina Raković, fudbaleri Stefan Mugoša i Damir Kojašević, golman futsal reprezentacije Danilo Vučetić, jedriličar Nikola Golubović, šahista Predrag Nikač, odbojkaš Miloš Ćulafić i rukometaš Đorđo Peruničić.

Najbolji novinar u izboru USN je Veliša Jovanović iz televizije Prva, a najbolji mladi novinar Jovan Kocev iz Televizije MNE sport.

Nagrada za najboljeg dopisnika pripala je Veliši Kadiću, šefu dopisništva beogradskih Večernjih novosti.

U anketi su učestvovala 92 člana Udruženja.

Žiri Udruženja, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, dostavio je odluku o najboljim sportistima Crne Gore u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji to su Hodžić, Vučević i Dubljević, a u ženskoj Radičević, Peković i rukometašica Majda Mehmedović.

Udruženje je, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, ustanovilo priznanje Ranko Jovović, čiji će prvi dobitnik biti novinar Radija Crne Gore Željko Šoć.

Na svečanosti biće uručene plakete za izuzetne rezultate u 2019. godini, kao i zahvalnice kompanijama koje su pomagale rad Udruženja u 2019. godini.

Svečano uručenje nagrada biće održano u subotu u 11 sati na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Najčitanije