fbpx
NaslovnicaCrna GoraIJF: Odluka Upravnog suda nije konačna

IJF: Odluka Upravnog suda nije konačna

Podgorica, (MINA) – Odluka Upravnog suda nije konačna i ne omogućava Svjetskoj džudo federaciji (IJF) da povuče priznanje Judo savezu kao jedinom predstavniku tog sporta u Crnoj Gori, saopštila je međunarodna džudo asocijacija.

Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore (DŽSCG) iz registra sportskih organizacija.

Džudo savez je, nakon te odluke, zatražio od Svjetske džudo federacije prijem umjesto Judo saveza, koji je primljen nakon brisanja asocijacije na čijem je čelu Dragomir Bečanović.

“Od IJF ne treba tražiti da promijeni odluku o priznanju sve dok se situacija konačno ne riješi, odnosno do donošenja konačne odluke.
Danas se čini poželjnim da to bude u skladu sa odgovarajućim vlastima zaduženim za sport i njegovu organizaciju u Crnoj Gori, a sve u interresu džudo sporta”, piše u saopštenju IJF.

Svjetska asocijacija podsjeća da olimpijska povelja predviđa da prema njenim statutima samo jedna federacija iz države može postati član IJF-a.

“U skladu sa pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta nacionalni olimpijski komiteti mogu priznati kao svoje članove samo saveze koje su međunarodne olimpijske federacije priznale za discipline za koje su odgovorne. Shodno tome, vaša tvrdnja da crnogorski olimpijski komitet priznaje vašu federaciju nije podržana pravilima i propisima koji regulišu sve sportove”, piše u saopštenju IJF.

Navodi se da privremena registracija Nikole i Nebojše Gardaševića i nacionalnog trenera Rajka Mrvaljevića više ne važi i oni ne mogu učestvovati na Svjetskim prvenstvima ukoliko ih ne registruje IJF priznati Judo savez Crne Gore.

Najčitanije