fbpx
NaslovnicaCrna GoraInformisali građane o lažnim vijestima i etičkom novinarstvu

Informisali građane o lažnim vijestima i etičkom novinarstvu

Podgorica, (MINA) – Predstavnici nevladinih organizacija NOMEN i „35mm“, uz medijsku podršku crnogorske informativne agencije MINA, informisali su danas građane Podgorice o lažnim vijestima i etičkom novinarstvu.

Oni su u atrijumu šoping centra Delta Siti, od 12 do 14 sati, informisali prisutne direktnom komunikacijom i dijeljenjem edukativnih brošura.

Građani su na info tački u okviru projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“, koji je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori iz Programa profesionalizacije medija, mogli da čuju šta su i kako se šire lažne vijesti, šta kaže Kodeks novinara, šta je propaganda, ko su korisnici društvenih mreža koji dijele lažne informacije.

Današnja info tačka u Podgorici je dio aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“. u Podgorici, a info tačke su planirane i u Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Beranama, u toku implementacije projekta.

Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori uz jačanje kvaliteta i raznovrsnosti proizvodnje medijskog sadržaja agencije MINA koji objavljuju različiti mediji, poboljšanje pismenosti medija.

Cilj je i pružanje praktičnih znanja za medijske profesionalce: novinare, urednike, i studente novinarstva, pružanje osnovne odrednice sa tačnim analizama novinarske prakse.

Krajnji korisnici i ciljne grupe projekta su mediji, medijski profesionalci, novinska agencija MINA, samoregulatorna tijela, studenti novinarstva i građani, posebno mladi i civilni sektor.

Najčitanije