fbpx
NaslovnicaCrna GoraInspekcijski nadzor u svim vjerskim zajednicama

Inspekcijski nadzor u svim vjerskim zajednicama

Podgorica, (MINA) – Inspekcijski nadzor otvoren je kod vjerskih zajednica i biće utvrđene sve činjenice bitne za provjeru regularnosti obračuna, prijavljivanja i plaćanja poreskih obaveza, kazali su iz Poreske uprave (PU).

Kako su naveli, direktor PU, Miomir M. Mugoša, nije prekršio Zakon o poreskoj administraciji, kada je pomenuo da Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) predstavlja najveću vjersku zajednicu u Crnoj Gori po nizu kriterijuma koji uključuju i činjenicu da u odnosu na ostale vjerske zajednice MCP u komercijalnim bankama ima najveći broj otvorenih žiro-računa.

Oni su Danu kazali da Mugoša nije objelodanio podatak kojim PU raspolaže kada je u pitanju tačan broj računa, i tako nije došlo do kršenja zakonske norme.

“Treba pomenuti i da član 16 propisuje da se institut poreske tajne ne odnosi na podatke koje poreski organ objavljuje kvartalno o listi poreskih dužnika, a da stepen poreske discipline predmetnog obveznika istu klasifikuje među najveće poreske dužnike”, navode iz PU.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije