fbpx
NaslovnicaCrna GoraIO smijenio Tumbakovića

IO smijenio Tumbakovića

Podgorica, (MINA) – Ljubiša Tumbaković smijenjen je sa funkcije selektora crnogorske fudbalske reprezentacije zbog odluke da ne vodi reprezentaciju Crne Gore u utakmici sa Kosovom.

On je smijenjen jednoglasno na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Izvršni odbor FSCG održao je vanrednu sjednicu uzrokovanu dešavanjima u vezi reprezentacije Crne Gore uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv selekcije Kosova.

“Članovi Izvršnog odbora donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom”, kaže se u saopštenju.

Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

“Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport”, navodi se u saopštenju.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Kosova, koja je završena 1:1, imala je svoju predigru, pa su zbog pritiska iz Beograda odbili da igraju fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković.

Iz istih razloga na klupi nijesu bili ni selektor Ljubiša Tumbaković i njegov prvi pomoćnik Saša Janković.

Najčitanije