fbpx
NaslovnicaCrna GoraItalija će potpuno blokirati gradove s koronavirusom

Italija će potpuno blokirati gradove s koronavirusom


Rim, (MINA) – Vlada Italije odlučila je da zbog naglog porasta broja ljudi zaraženih koronavirusom, blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih.

Blokiran je pristup gradovima u regionima Lombardiji i Venetu, prenose italijanski mediji.

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gdje živi 50 hiljada ljudi.

“Želimo da izolujemo zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja”, izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranca nakon hitnog sastanka vladinog kabineta koji je održan u subotu u Rimu, prenosi Tanjug.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je u međuvremenu na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Evropi

U Njemačkoj je zabilježeno 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, a u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Premijer Đuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprječavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Ukoliko bude potrebno pomoći će i vojska. “Cilj je zaštiti zdravlje Italijana”, kazao je Konte.

Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja koja su trebala da budu održana u nedjelju u Lombardiji i Venetu, što znači da se neće odigrati i neke utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva, Inter – Sampdoria, kao i Verona – Kaljari.

I prije hitnog sastanka vladinog kabineta, lokalne vlasti u sjevernim italijanskim regionima s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja.

Najčitanije