fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanišević predao akreditivna pisma Makronu

Ivanišević predao akreditivna pisma Makronu

Podgorica, (MINA) – Ambasador Crne Gore u Francuskoj i Kneževini Andori Ivan Ivanišević uručio je akreditivna pisma francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu i ko-princu Andore Žoanu-Enriku Vivesu i Sisiliji, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ceremoniji su, kako su naveli iz tog Vladinog resora, prisustvovali ministri vanjskih poslova Francuske Žan Iv L’Drijan i Andore Marija Ubah Font.

Ivanišević je prenio poziv Makronu da posjeti Crnu Goru, navodeći da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Francuske.

Makron je povodom tog jubileja ocijenio da zaslužuje da bude adekvatno obilježen.

Ivanišević se, kako su kazali iz Ministarstva, kratko susreo i sa šefom diplomatije Francuske koji je potvrdio zainteresovanost da posjeti Crnu Goru.

U tom  kontekstu, Ivanišević je ocijenio da bi razmjena posjeta na ministarskom nivou, deset godina nakon potpisivanja Mape puta za snaženje bilateralnih odnosa, bila i poruka partnerstva i prilika za definisanje daljih pravaca saradnje.

„Tokom razgovora sa Font, razmijenjena su mišljenja o perspektivama za unapređenje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz Ministarstva, Font je prenijela poziv ministru vanjskih poslova Crne Gore Srđanu Darmanoviću da posjeti Andoru.

Najčitanije