fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzbori će značajno uticati na politiku proširenja 

Izbori će značajno uticati na politiku proširenja 

Brisel, (MINA) – Izbori za Evropski parlament značajno će uticati na politiku proširenja, ocijenila je poslanica EP, Tanja Fajon, dodajući da je za države Zapadnog Balkana članstvo u Evropskoj uniji najbolji izbor, bez obzira na njihove veze sa SAD, Rusijom, Kinom ili Turskom.

Izbori za EP biće održani od 23. do 26. maja a Fajon se nada da će što više građana EU izaći na glasanje.

»Evropski izbori već godinama ne mogu da se pohvale visokom izlaznošću i voljela bih da se to postepeno promijeni. Kao drugo, željela bih da se 27. maja probudim u Evropi koju će voditi progresivni lideri, a ne nacionaliste sa neo-fašističkom agendom«, rekla je Fajon u intervjuu agenciji MINA.

Ona je dodala da je, poslije dugog perioda konzervativne vladavine krajnje vrijeme da se EU vrati na put socijaldemokratije.

Fajon je mišljenja da će izbori imati znatan uticaj na politiku proširenja.

Kako je rekla, velika je razlika kad su na čelu glavnih institucija konzervativni, radikalno desni ili socijaldemokratski lideri.

»Složićete se, razlika je da li pričamo o liderima EU čija ideja je izolacionizam i dezintegracija Unije, ili na drugoj strani dalja integracija i otvorenost za nova proširenja i nove članice«, navela je Fajon.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Predlog za povećanje dječjeg dodatka bez podrške

Podgorica, (MINA) – Skupštine nije prihvatila predlog poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA da se...