fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Dokaz kvaliteta crnogorskih sportista

Janović: Dokaz kvaliteta crnogorskih sportista

Podgorica, (MINA) – Plasmani šest nacionalnih selekcija na evropska i svjetska prvenstva pokazatelj su ogromnog uspjeha crnogorskog sporta i dokaz kvaliteta crnogorskih sportista, kazao je ministar sporta Nikola Janović.

On je danas, povodom plasmana rukometašica na Svjetsko i rukometaša na Evropsko prvenstvo, priredio prijem za predsjednika Rukometnog saveza, Petra Kapisodu i crnogorske rukometne reprezentativce Milenu Raičević, Anđelu Bulatović, Vladana Lipovinu i Stefana Čavora.

Janović je čestitao rukometašicama i rukometašima plasmane na šampionate Evrope i svijeta, posebno ističući činjenicu da su crnogorski sportisti ove godine postigli sjajne rezultate.

“Ova godina, jedinstvena je po činjenici da imamo čak šest nacionalnih timova u kolektivnim sportovima na svjetskim i evropskim prvenstvima. To je pokazatelj ogromnog uspjeha našeg sporta i dokaz kvaliteta naših sportista”, kazao je Janović.

On je naglasio da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih za ostvareni uspjeh Rukometnom savezu opredijeliti 50 hiljada EUR.

“Na taj način doprinećemo realizaciji obaveza koje se odnose na učešće naših reprezentacija na pomenutim takmičenjima”, kazao je Janović.

On je poželio sreću selekcijama na šampiontima, navodeći da se nada da će se sa takmičenja vratiti sa medaljama i obradovati Crnu Goru.

Predsjednik Rukometnog saveza, Kapisoda i reprezentativci, zahvalili su se ministru Janoviću na kontinuiranoj podršci, navodeći da je ona značajan motiv za ostvarivanje dobrih rezultata.

Najčitanije