fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović primio stipendiste Specijalne olimpijade

Janović primio stipendiste Specijalne olimpijade

Podgorica, (MINA) – Vlada i Ministarstvo sporta i mladih obezbijediće sportistima “Specijalne olimpijade” sve neophodne uslove za rad i takmičenja, jer je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti važno pitanje koje pomaže njihovu inkluziju u društvo, kazao je resorni ministar Nikola Janović.

On je primio stipendiste “Specijalne olimpijade”, Ivana Stojanovića i Lazara Živkovića, predsjednika tog nacionalnog sportskog saveza Aleksandra Vuksanovića i direktora Ivana Radovića.

Janović je istakao da ga raduje što su konačno stvoreni uslovi za rad nacionalnog sportskog saveza, čija je djelatnost usmjerena na unapređenje sporta kod osoba sa smetnjama u razvoju.

“Vlada i Ministarstvo sporta i mladih će brinuti da sportisti u tom savezu imaju sve neophodne uslove za rad i takmičenja, jer je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti važno pitanje koje pomaže njihovu inkluziju u društvo”, naglasio je Janović.

On je dodao da je ove godine Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo novac za stipendiranje reprezentativaca “Specijalne olimpijade”, koji predstavljaju Crnu Goru na velikim međunarodnim takmičenjima.

Vuksanović je zahvalio Janoviću na finansijskoj podršci u stvaranju uslova za rad tog saveza i podsticanju djece sa smetnjama u razvoju da se bave sportom, smatrajući to važnim koracima koje država čini u cilju njihove inkluzije u društvo.

Vuksanović je kazao da, zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, prvi put postoje adekvatni uslovi da se ti sportisti bave onim što najviše vole i nesmetano idu na takmičenja.

Iz Ministarstva sporta podsjetili su da su prošle godine Janović i američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke prisustvovali predstavljanju projekta “Ujedinjeni timovi”, čiji je cilj bio uključivanje djece sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti.

“Učešće Janovića na tom događaju bila je potvrda podrške globalnom pokretu Specijalne olimpijade, koju je promovisala Lusi Mejer, petostruka dobitnica zlatne medalje u plivanju, koja je posjetila Crnu Goru i crnogorske sportiste Specijalne olimpijade”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije