fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Status i stipendije motiv mladim spoortsitima

Janović: Status i stipendije motiv mladim spoortsitima

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih uvođenjem statusa perspektivnog sportiste želi da motiviše, inspiriše i ohrabri mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu na najprestižnijim takmičenjima, kazao je ministar Nikola Janović.

On je priredio prijem za karatiste Bojana Boškovića i Nemanju Mikulića i džudistkinju Jovanu Peković i uručio im rješenja o statusu perspektivnog sportiste.

Peković je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, Bošković je bio zlatni, a Mikulić bronzani na Svjketskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

“Ministarstvo sporta i mladih je sa ciljem da stavi akcenat na izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama i želji da motiviše, inspiriše i ohrabri mlade sportiste da nastave danajbolji način predstavljaju svoju državu na najprestižnijim takmičenjima, uvelo status perspektivnog sportiste”, rekao je Janović.

On je podsjetio da je do sada taj status dobilo više od 40 sportista, osvajača medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama.

“To je dokaz ogromnog potencijala koji Crna Gora ima u sportu”, rerkao je Janović.

Najčitanije