fbpx
NaslovnicaCrna GoraJednoglasno usvojeni izvještaji

Jednoglasno usvojeni izvještaji

Podgorica, (MINA) – Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) jednoglasno je usvojila Izvještaje o finansijskom poslovanju u 2018. godini i aktivnostima u periodu između dvije sjednice.

Šef finansijske službe, Mirko Janičić saopštio je da je FSCG nakon sprovedenih planiranih reprezentativnih akcija, klupskih takmičenja, intenzivnog investicionog ciklusa u razvoju fudbalske infrastrukturu ostvario neto dobit od minion i 618 hiljada EUR.

Prema njegovim riječima, akumulirana dobit, redovnost prihoda i racionalnost poslovanja iz ranijih godina doveli su do finansijske rasterećenosti koja je omogućilo zaposlenima u Savezu da nesmetano planiraju i sprovode ciljeve za narednu takmičenuu.

“U 2018. godini ostvarili smo osam miliona i 11 hiljada EUR prihoda. Prihodi su u odnosu na prošlu godinu povećani za 8,83 odsto”, rekao je Janičić.

On je naglasio da su rashodi u 2018. godini iznosili 6,39 miliona EUR, što je za 2,2 odsto više nego prošle.

“Najviše novca potrošeno je na pomoć klubovima i regijama i adaptaciji infrastrukture. Na drugom mjestu su troškovi zarade svih zaposlenih u savezu, po blo kom osnovu, a na trećem troškovi prevoza i smještaja reprezentativnih selekcija”, rekao je Janičić.

Foto: FSCG

Delegatima je prezentovan video materijal koji je obuhvatio sve aktivnosti Saveza tokom prethodnih 12 mjeseci sa fokusom na projekte posvećene unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori.

Delegati Skupštine jednoglasno su odabrali revizorsku kuću EuroREV za revizora finansijskog poslovanja Fudbalskog saveza za 2019. i 2020. godinu.

Jednoglasno je usvojen i Pravilnik o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika FSCG.

Sjednici u podgoričkom hotelu Ramada prisustvovalo je 36 od 45 delegata, koliko broji Skupština.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...