fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoanikije: Nijesam dao blagoslov za okupljanje

Joanikije: Nijesam dao blagoslov za okupljanje

Podgorica, (MINA) – Episkop budimljansko nikšićki Joanikije kazao je da nije dao blagoslov za okupljanje i da sve radi u dogovoru sa mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem.

On je za Vijesti rekao da je njegovo da se pomoli da sve protekne u miru, a da će se sa sveštenstvom dogovoriti gdje će se pomoliti.

Prema njegovim riječima, on nikoga ne sprečava da iskaže slobodnu volju i da se u to ne miješa.

“Moje je da se pomolim da sve protekne u miru a sa sveštenstvom ću dogovoriti gdje ćemo se pomoliti”, kazao je Joanikije.

Demokratski front (DF) pozvao je vjernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu danas ispred Skupštine u 11 sati i da za to imaju blagoslov patrijarha Irineja.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić je prije dva dana u Skupštini kazao da je DF odustao od planirane opstrukcije rada parlamenta i sprječavanje glasanja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, nakon poziva Amfilohija.

Uprava policije saopštila je da je zbog mogućih neprijavljenih okupljanja građana u užem gradskom jezgru u Podgorici za pješake i vozila zatvorila više ulica.

Najčitanije