fbpx
NaslovnicaCrna GoraKaratisti bezbjedni u Čileu

Karatisti bezbjedni u Čileu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti bezbjedni su i spremno čekaju početak Svjetskog prvenstva u Santijagu, uprkos vanrednom stanju u tom gradu, kazao je predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić.

U Santijagu i drugim čileanskim gradovima organizovani su protesti nakon povećanja troškova javnog prevoza. Zbog nasilja na ulicama predsjednik Čilea Sebastian Pinjero proglasio je vanredno stanje.

Karate reprezentacija Crne Gore rano jutros, preko Rima i Buenosa Airesa, doputovala je u prijestonicu Čilea.

Krstajić je kazao da je crnogorska delegacija doputovala u Santijago posljednjim letom, navodeći da su svi letovi iz svih zemalja Evrope i svijeta ka prijestonici Čilea zbog vanrednog stanja, suspendovani.

„U Čileu je uvedeno vanredno stanje. Vojska i policija je na ulicama, ima dosta problema. Policijski je čas od 19 sati do 7 ujutro. Uprkos svemu crnogorska reprezentacija je doputovala na Svjetsko prvenstvo, sjedi u hotelu i čeka svoju šansu da se dokaže u Čileu, spremna da brani boje svoje države“, rekao je Krstajić agenciji MINA.

On je istakao da je više reprezentacija, zbog nemira u Santijagu, odustalo od šampionata.

„Učestvuje više od 100 država. Od šampionata zbog situacije u Čileu odustali su Japan, Švajcarska, Švedska. Mi smo, uprkos svemu došli, našli snage i hrabrosti da doputujemo i branimo boje svoje države“, kazao je Krstajić.

Crnogorski karate na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu predstavljaće 19 takmičara, šest u katama i 13 u borbama. Predvode ih selektori Žarko Raković u borbama i Slavka Maksimović u katama.

Vođa crnogorske delegacije je predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić, a mečeve na šampionatu sudiće sudija Veljko Brnović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana predviđena su takmičenja u katama u svim starosnim kategorijama, kao i borbama u konkurenciji kadeta

Najčitanije