fbpx
NaslovnicaCrna GoraKaratisti žele medalje i u Antaliji

Karatisti žele medalje i u Antaliji

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti žele da i na Mediteranskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Antaliji osvoje medalje i nastave kontinuitet dobrih rezultata, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorski karate predstavljaće sedam takmičara – dvoje u katama i pet u borbama.

U katama takmičiće se mlađi seniori Jovana Marić i Vladimir Mijač, a u borbama juniori Bojan Bošković (do 76), Milica Jeknić (do 59) i Milena Jovanović (preko 59) i mlađi seniori Ilija Radonjić (do 84) i Predrag Smolović (preko 84).

Predvodiće ih selektori Slobodan Vlahović u borbama i Nela Tatar u katama, a u delegaciji su i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić i sudija Veljko Brnović.

Selektor u borbama, Vlahović kazao je da će na Mediteranskom prvenstvu nastupiti takmičari koji su na Evropskom prvenstvu u Alborgu pokazali najviše.

“Cilj nam je da, pored dobrog rezultata, reprezentativce od kojih očekujemo dobre nastupe na Svjetskom prvenstvu držimo u fokusu i kontinuitetu jakih međunarodnih takmičenja. Tu su, osim Nenada Dulovića, svi takmičari koji imaju iskustva osvajanja madalja na jakim takmičenjima, pa zato možemo očekivati dobre nastupe u Antaliji”, kazao je Vlahović agenciji MINA.

On je naglasio da Dulović neće nastupiti jer mu je potreban odmor od učešća na seniorskom prvenstvu Evrope u Gvadalahari.

“Planirali smo da što veći broj takmičara nastupa na sličnim turnirima i na taj način širimo bazu, kako bi što veći broj takmičara spremno dočekao šampionat svijeta, krajem godine u Čileu”, kazao je Vlahović.

Selektorka u katama, Nela Tatar naglasila je da su kataši imali veoma naporan predhodni vikend.

“Mijač je nastupio na seniorskom Evropskom prvenstvu, a Jovana Marić na dva međunarodna turnira. Kroz treninge i jake nastupe brusili su formu i spremni dočekuju još jedno važno takmičenje u ovoj godini. Takmičari posjeduju kvalitet i spremni su da daju maksimum, jer ih očekuje jaka konkurencija. Očekujemo dobre nastupe i borbu za medalju”, kazala je Tatar.

Svi crnogorski takmičari na tatami će u nedjelju.

Najčitanije