fbpx
NaslovnicaCrna GoraKasarna nije mjesto za političke promocije

Kasarna nije mjesto za političke promocije

Podgorica, (MINA) – Kasarna nije mjesto za političke promocije i vjerske obrede, pa političkim partijama i parapolitičkim organizacijama nije, niti će biti dozvoljen pristup objektima Vojske Crne Gore (VCG), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je reagovalo na navode Nove srpske demokratije da im VCG nije dozvolila da u kasarni u Maslinama polože vijenac žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine

“Demokratski front, kao i uvijek, služeći se neistinama pokušava skrenuti pažnju sa svoje pogubne politike”, naveli su iz Ministarstva.

Kako su saopštili, u kasarni u Danilovgradu porodici tragično stradalog vojnika Saše Stajića je dozvoljeno da, kao i svake godine, posjeti spomenik i oda počast tragično nastradalom mladom vojniku Vojske Jugoslavije.

Iz Ministarstva su poručili da kasarna nije mjesto za političke promocije i vjerske obrede, i da političkim partijama i parapolitičkim organizacijama nije, niti će biti dozvoljen pristup objektima VCG.

“Da se Crna Gora pitala te 1999. godine, svi ovi koje danas pominjete i čije tragedije koristite u političke ciljeve bili bi živi. Vaša politika, koju svih ovih godina zastupate i uporno promovišete, dovela je do gubitka velikog broja života i materijalnih razaranja”, zaključili su iz Ministarstva odbrane.

Najčitanije