Katunjanima ne trebaju pozivi skrivenih samoproglašenih vođa

1228
foto: Vlada Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Komanima, Bandićima i Zagarčanima, ne trebaju pozivi skrivenih i neimenovanih samoproglašenih vođa, jer oni znaju ko su, odakle su i kuda idu, poručili su predsjednici tih mjesnih zajednica.

Oni su reagovali povodom poziva koji su, kako su kazali, nepoznati i samozvani „Katunjani“, uputili za okupljanje i litiju od komana do Podgorice, navodeći da kao legitimni i ilegalni predstavnici Komana, Bandića i Zagarača kojima su „obraz i porodica na prvom mjestu, neće ići putem podjela“.

„U svetinje, svetinje Komana, Bandića i Zagarača su dobrodošli svi pravoslavci i svi dobri ljudi, ma kako se oni osjećali i zvali. Tako je bilo i tako će biti, jer je to crnogorski i čojski, jer znamo čije su ruke i od kojeg krša gradile“, kazali su iz tih mjesbih zajednica.

Poruke, kako su naveli, koje se krišom dijele, zloupotrebljavajući njihovo zajedničko ime, su izašle iz noći i u noć će da se vrate, zajedno sa svin mračnim ideologijama koje su razdavajale crnogorski narod.

„Za razliku od takvih, mi se ljudima obraćamo pod punim svijetlom dana i iza svojih riječi stojimo imenom i prezimenom. Ovakvi pozivi, iz mraka, cijepaju ament naših predakada zajedno branimo naš obraz, slobodu i Crnu Goru“, smatraju predsjednici ove tri mjesne zajednice.

Kako su istakli, oni koji bi da hodaju stranputicom, su već prekršili taj amenet, time što time što “tajno i skriveno, rade za račun rušitelja Crne Gore”.

„One Crne Gore za koju su ginuli naši preci, pod zastavom komansko-zgaračkog bataljona i one Crne Gore, u kojo se pravpslavlje čuvalo u srcu“, navode Vukašin Radulović, Veselin Vukadinović i Dragiša Lakićević.

Oni su pozvali sve da ne podmeću i neokupljaju se pod tuđim barjacimai zastavama nesloge i da ne hodaju ulica po kojima nijesu išli njihovi preci.

„Ne pokušavajte da razdvojite braću, prijatelej i kumove, jer i kada ne mislimo isto, sloga i zajedništvo u ljubavi prema Crnoj Gori, su jedini put po kojem će šetati svi Komani, Bandići i Zagarčani“, zaključuje su saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS