fbpx
NaslovnicaCrna GoraKazne za napad na policijske službenike da budu strože

Kazne za napad na policijske službenike da budu strože

Podgorica, (MINA) – Dužnost svih nadležnih organa u sistemu krivično pravne zaštite je da preduzmu odlučne aktivnosti u cilju efikasnije zaštite policijskih službenika, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević, ocjenjujući da kazne za ugrožavanje njihovog integriteta treba da budu strože.

On je, na konferenciji “Pravna zaštita policijskih službenika I zaštita njihovog integriteta”, rekao da će se Uprava policije (UP) još snažnije zalagati za efikasniju zaštitu policijskih službenika, jer se napad na njih u svim demokratskim društvima smatra napadom na državu.

“Dužnost svih nadležnih organa u sistemu krivično pravne zaštite je da preduzmu odlučne aktivnosti, kako na jačanju pravnog okvira, tako i u primjeni zakona, u cilju efikasnije zaštite policijskih službenika”, kazao je Janjušević.

Kako je naveo, posebno ako se ima u vidu da su osobama za koje je dokazano da su izvršile napad na policijske službenike, u prethodnom period, izricane uglavnom uslovne kazne.

Janjušević smatra da kazne za osobe koje napadaju policijske službenike na radnom mjestu i ugrožavaju njihov integritet moraju da budu strože, posebno prema povratnicima.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...