fbpx
NaslovnicaCrna GoraKK Partizan: Obezbijediti jednake uslove i regularnost ABA lige

KK Partizan: Obezbijediti jednake uslove i regularnost ABA lige


Beograd, (MINA) – Beogradski košarkaški klub Partizan ocijenio je danas da je dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige ugrožen opstanak regionalnog takmičenja i poručio da će se, ukoliko se ne obezbijedi regularnost, okrenuti drugim takmičenjima.

Partizan smatra da, kao najtrofejniji i najgledaniji klub na Jadranu, ima dužnost da predstavi probleme u ABA ligi i da je ugled zbog ponovljenih incidenata srozan, zbog čega prijeti čak tužba kompanije Myd Sports, čime bi finansiranje lige i opstanak bio ugrožen.

“Zbog incidenata koji su nakon sezone 2017/18 prošli nekažnjeno, KK Partizan je na Skupštini ABA lige, prije početka sezone 2018/19 jasno tražio da se usvoje mehanizmi koji će spriječiti da se slične stvari ponavaljaju i koji će dovesti do toga da vinovnici takvih incidenata budu adekvatno kažnjeni, čime bi sačuvali integritet lige. O ovom zahtjevu, svjedoče i zapisnici sa Skupštine regionalnog takmičenja”, navodi se na sajtu Partizana.

Iz beogradskog kluba su poručili da nikada neće biti “sredstvo za potkusurivanje u sukobima zaraćenih strana”.

“Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim predlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regionu, u ovom trenutku, obezbeđuje učešće u Evroligi i Evrokupu”, kaže se u saopštenju Partizana.

Oni su pozvali sve klubove da na sjednici Skupštine 24. maja u Banjaluci obezbijede glasovima regularno takmičenje, a da se vinovnici incidenata u skladu sa propozicijama adekvatno kazne.

“Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan, nisu u stanju da obezbijede regularne uslove za takmičenje i sprovedu sopstvene propise, Partizan više neće biti dio ABA lige i okrenuće se drugim ligama i drugim rješenjima”, kaže se u reagovanju.

Partizan traži da polazne osnove sa sve učesnike u regionalnom takmičenju budu jednake, ocjenjujući da to u ovom trenutku nije tako.

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...