fbpx
NaslovnicaCrna GoraKOR: Strah natjerao Upravu JPNPCG da se brani

KOR: Strah natjerao Upravu JPNPCG da se brani

Podgorica, (MINA) – Strah od iskazane spremnosti vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da sarađuje sa Koalicijom za održivi razvoj (KOR), natjerao je upravu Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) da se brani, kazali su iz KOR-a.

Iz JPNPCG ranije su saopštili da KOR plasiranjem neistina pokušava da beskrupulozno obmane crnogorsku javnost, i da su sigurni da su mnogi iskreni zaštitnici prirode „prozreli namjere te interesne grupacije“.

U reagovanju KOR-a navodi se da direktor JPNPCG Elvir Klica mora znati da „tamo gdje će uskoro morati da odgovara na pitanja, suočen sa dokazima i činjenicama, neće smjeti da laže, jer i davanje lažnog iskaza krivično djelo“.

Oni su medijima proslijedili snimak koji je, kako su naveli, napravljen 5. novembra u 11 sati, u zoni stroge zabrane – na Tankom rtu, naglašavajući da je to samo par stotina metara od upravne zgrade NP Skadarsko jezero.

„Na snimku se vidi više osoba koje čine krivično djelo izlov ribe mrežama u strogom zabranu, naočigled službe zaštite NP Skadarsko jezero“, precizirali su iz KOR-a.

Oni su priložili i fotografije bagera nastale, kako su kazali, ranije ove godine na lokaciji Kažića tapija, unutar NP Skadarsko jezero, kao i satelitske snimke na kojim se jasno vidi nivo devastacije i mašina.

„Ove, a i brojne druge snimke, dokumente i dokaze KOR će u četvrtak, za kada nam je Stanković zakazao sastanak, predati tužiocima. Nakon toga, Stanković i njegovi saradnici će cijeniti ko je pričao istinu, a ko i zbog kojih razloga žmurio na kriminal“, naglasili su iz KOR-a.

Oni su pozvali sve koji imaju saznanja ili materijale o nepravilnostima u NPCG da im i dalje šalju.

„Kako bismo zajedno zaštitili prirodno blago Crne Gore“, dodali su iz KOR-a.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije