fbpx
NaslovnicaCrna GoraKos: Istražiti izjave o korupciji u tužilaštvu

Kos: Istražiti izjave o korupciji u tužilaštvu

Podgorica, (MINA) – Crnogorsko tužilaštvo mora istražiti izjavu da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković primao mito, rekao je nekadašnji član Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GREKO) Drago Kos.

On je Vijestima kazao da tužilaštvo mora i da ponudi javnosti zaključak procesa koji se tiče sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenada Vujoševića – da ga optuži ili da slučaj zatvori.

“U svakom slučaju, situacija je čudna i zahtijeva dužnu pažnju tužilaštva. Tužilačka organizacija mora da dokaže da ima integritet da na oba nivoa slučaja sprovede nepristrasnu istragu”, ocijenio je Kos, koji je ekspert za borbu protiv korupcije.

On je istakao da nije nepoznato da su funkcioneri pod istragom i mjerama tajnog nadzora.

“Jer niko nije imun na korupciju, pa ni funkcioneri u tužilaštvu”, rekao je Kos.

On je dodao da smatra da je Duško Knežević potencijalno imao više razloga zbog kojih je crnogorskoj javnosti ponudio snimke razgovora sa Vujoševićem.

“Ili mu njegove usluge više nijesu bile potrebne ili je njegova namjera da ruši bitnije funkcionere. Možda je cilj bio i da se riješi tužilaca koji mu nijesu naklonjeni. Na sva ova pitanja, tužilaštvo mora dati odgovor, i to preciznom i nepristrasnom istragom”, poručio je Kos.

Knežević je prije par dana objavio audio-snimak telefonskog razgovora sa Vujoševićem na kom se čuje kako sekretar VDT-a govori da je uzimao novac od biznismena i davao ga Stankoviću.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je nakon toga da zasada neće saslušati Stankovića i da nema dokaza da je vrhovni državni tužilac sa Vujoševićem “komunicirao u vezi sa tim pitanjem”.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...